Përpiqu të mësosh diçka çdo ditë
18. Tetor E Premte

‘Dituria do të të mbushë me gëzim’ Fjalët e Urta 2:10 NLT

Një të premte në mëngjes, një i student i ri, i zellshëm i Universitetit Stanford qëndronte përpara Louis Janin, një inxhinier minierash shumë i njohur. Ai po kërkonte të punësohej. Janin e informoi: ‘Tani për tani kam nevojë vetëm për një stenograf’. I riu iu përgjigj: ‘Po, e pranoj punën’. Më pas shtoi: ‘Por nuk mund të vij para të martës’. Janin ra dakord dhe të martën i riu erdhi në punë ashtu siç ishte planifikuar. Janin e pyeti: ‘Përse nuk mund të vije në punë para të martës?’. I riu iu përgjigj: ‘Sepse më duhej të merrja me qera një makinë shkrimi dhe të mësoja si ta përdorja atë’. Shkruesi i ri ishte Herbert Hoover, qëndrimi ‘mund-ta-bëj’ i të cilit e udhëhoqi drejt dyerve të Shtëpisë së Bardhë për t’u bërë një nga presidentët e Amerikës. Duke marrë rrugë të shkurtra – ti rrezikon ta shkurtosh të ardhmen tënde. Mungesa jote e gadishmërisë për të mësuar sot do të të lerë të papërgatitur për mundësitë e të nesërmes. Asnjë aftësi që do të mësosh nuk do të humbasë. Të grumbullosh dituri dhe të mësosh aftësi të reja ndërton sigurinë dhe e mpreh mendjen tënde. Njerëzit e suksesshëm kanë një gjë të përbashkët: ata nuk heqin dorë kurrë së mësuari! Për më tepër, Perëndia i thërret njerëzit e përgatitur, prandaj përgatite veten. Bibla thotë: ‘Vëri veshin diturisë dhe prire zemrën ndaj arsyes; kërko me ngulm gjykimin dhe ngrije zërin për të siguruar të kuptuarit. Kërkoji ato njësoj si argjendin...Atëherë do të kuptosh drejtësinë, barazinë, ndershmërinë dhe tërë rrugët e së mirës. Kur dituria të të hyjë në zemër, edhe njohja do të jetë e këndshme për shpirtin tënd’ (Fjalët e Urta 2:2-10 NLT).