Mos e dëgjo akuzuesin
8. Qershor E Martë

‘Sepse u hodh poshtë akuzuesi i vëllezërve tanë’ Zbulesa 12:10 NIV

Një burrë që punonte në një zyrë pëlqente që t’u bënte një rreng të veçantë punonjësve të rinj. Ai u afrohej atyre dhe u pëshpëriste: ‘Ata e dinë se çfarë ke bërë’, pastaj largohej duke buzëqeshur. Në fillim, personi do shikonte i çuditur. Më pas do të shqetësohej dhe do të vriste mendjen: ‘Çfarë kam bërë?’. Më pas do të mendonte: ‘Cilët janë ata?’, ‘çfarë dinë ata?’ dhe ‘Çfarë po thonë për mua?’. Dhe meqënëse edhe më të pafajshmit kanë një prirje për të fshehur dhe mbrojtur, punonjësi i ri do të ishte gjithë ditën në ankth. Pikërisht kështu punon Satani! Ai shpërndan fjalë të këqija! Por ka një lajm të mirë: ‘Sepse u hodh poshtë paditësi i vëllezërve tanë, ai që i padiste përpara Perëndisë tonë ditë e natë. Dhe ata e fituan atë me anë të gjakut të Qengjit, dhe me anë të fjalës së dëshmisë së tyre; dhe nuk e deshën jetën e tyre deri në vdekje’ (v. 10-11 NIV).

Ekziston një strategji e padështueshme për t’ja mbyllur gojën akuzuesit. Cila është ajo? Kujtoji atij se gjaku i Jezus Krishtit të ka pastruar nga çdo mëkat. Ashtu si Jezusi e mposhti Satanin në shkretëtirë, ti mund ta mposhtësh atë çdo ditë duke qëndruar në të vërtetën e Fjalës së Perëndisë. Nuk është Perëndia ai që të bën të ndjehesh i dënuar. Ai do që të dish se ti je i dashur, i falur dhe plotësisht i pranuar. Pali shkruan: ‘Kush do t’i padisë të zgjedhurit e Perëndisë?...Krishti është në të djathtë të Perëndisë dhe ai ndërmjetëson për ne’ (Romakëve 8:33-34 AMPC).

Prandaj, ndalo së dënuari veten. Jezusi erdhi për të të shpëtuar dhe për të të bërë të ditur se dënimi për mëkatin tënd ëhstë hequr dhe fuqia e tij mbi jetën tënde është thyer. Perëndia sot të sheh si të drejtë – dhe pikërisht kështu duhet të fillosh ta shohësh veten tënde (shiko 2 Korintasve 5:21).