Sot, jepja problemin tënd Perëndisë
23. Mars E Enjte

“Hidh mbi Zotin barrën tënde dhe ai do të të mbajë” Psalmi 55:22, NIV

Nëse rritesh në rrethana të vështira, automatikisht do të bësh një nga këto dy gjëra: 1) Do t’i besosh më shumë Perëndisë sepse ke përjetuar besnikërinë e Tij. 2) Do të shqetësohesh, do të mendosh dhe do të flasësh pa pushim për “po sikur”-et për ngjarjet që ke kaluar në jetë. Dhe ka shumë prej tyre për të cilat do të mendosh, sepse e ardhmja qëndron në duart e Perëndisë dhe jo në të tuat. Është e mundur që diçka të të duket më e madhe se sa është në të vërtetë. Kjo është bërthama e shqetësimit. Është si një top bore; fillon i vogël, por ndërsa e rrotullon vazhdimisht në mendjen tënde, bëhet më i madh deri sa të arrijë të të mbulojë. Cila është përgjigja? “Ki besim tek Zoti me gjithë zemër dhe mos u mbështet në gjykimin tënd” (Fjalët e Urta 3:5, NKJV).  
Mbushe zemrën tënde me Fjalën e Perëndisë. Më pas, zhvillo zakonin e lejimit të asaj që është në zemrën tënde të jetë më e vërtetë se ajo që shikon, mendon ose ndjen. Mund të zgjedhësh të mendosh për atë që Perëndia mund të bëjë në vend të asaj që ti nuk mund të bësh. Nëse vazhdon të fiksohesh me vështirësinë e situatës, ti do të përfundosh në dëshpërim. Me fjalë të tjera, do të ndjehesh në kurth. Kur kjo të ndodhë, do të jetë e thjeshtë të biesh në panik dhe të bësh gjëra të pamenduara të cilat do ta bëjë përkeqësojnë problemin. Në vend të kësaj: “Hidh mbi Zotin barrën tënde, dhe ai do të të mbajë; ai nuk do të lejojë kurrë që i drejti të lëkundet”. Fjala “mbajë” do të thotë ‘të të fuqizojë’, ‘të të mbështesë’ dhe ‘të të mbajë lart’. 
Perëndia mund të mos të nxjerrë menjëherë nga situata, por hiri i Tij i përhershëm do të të lejojë ta kalosh. Sot, jepja problemin tënd Perëndisë.