Eshte koha të ecim përpara!
24. Shtator E Diel

‘Le të synojmë përkryerjen’ Hebrenjve 6:1 NLT

A është e vërtetë që ajo që funksiononte në të kaluarën nuk po funksionon për ty tani? Ndoshta është një punë në të cilën ti je rritur ose një marrëdhënie që duhet ta rishikosh ose një metodë që duhet ta ndryshosh. Pavarësisht se çfarë është, mos u bëj kaq shumë i vendosur saqë të mos e lësh dhe të ecësh përpara kur ty të duhet. Thuhet se disa gaforre kërkojnë nje guackë që i përshtatet dhe jetojnë aty derisa të rriten. Në atë pikë ato duhet të rrokullisen në fundin e oqeanit dhe të gjejnë një guackë  më të madhe - një proces që përsëritet gjatë gjithë jetës së tyre. 

Pra, pyetja është: a je duke u ngulur në diçka që nuk të përshtatet më, vetëm sepse është e lehtë dhe familjare për ty? ‘Kur isha në fatkeqësi, ti më ke ndihmuar; ki mëshirë për mua dhe plotësoje lutjen time’ (Psalmet 4:1 AMPC). Duhet të jesh i gatshëm të lëvizësh jashtë zonës së rehatisë dhe të përballesh me pak 'ankth'. Kjo është ajo që të bën të rritesh. Durimi dhe këmbëngulja janë cilësi të admirueshme, por nuk funksionojnë në situata ku e ke tejkaluar vetveten. Në vend që të 'ngulesh’ dhe të përpiqesh më shumë, në disa momente të jetës duhet të ndalesh dhe të pyesësh veten: 'A është kjo situatë e mirë për mua?'. Nëse nuk je i sigurt, kërko nga Perëndia 'një zemër për të kuptuar, që unë të mund të... njoh dallimin midis të mirës dhe të keqes' (1 Mbretërve 3:9 NLT).

Dhe kur Ai të të thotë se çfarë të bësh - bëje atë - edhe pse në fillim nuk do të ndjehesh rehat. Kur Perëndia thotë se është koha të ecësh përpara, është sepse ka një guackë tjetër atje që është projektuar për t’u përshtatur edhe më mirë me ty.