Adhuro përmes situatave
17. qershor e hënë

“Aty nga mesnata Pali dhe Sila po luteshin dhe i këndonin himne Perëndisë” Veprat e Apostujve 16:25, NKJV

Mos lejo atë që nuk shkon me ty të të ndalojë së adhuruari atë që është në rregull me Perëndinë. Me këmbët e kyçura në fund, me kurrizin e çarë prej kamzhikut dhe me përbuzjen e padrejtë të shoqërisë të grumbulluar mbi ta, thotë Bibla, “Aty nga mesnata Pali dhe Sila po luteshin dhe i këndonin himne Perëndisë”. Ata ndaluan së fokusuari në atë që ishte e gabuar përsa i përkiste rrethanave të tyre dhe filluan të fokusoheshin në atë që ishte e drejtë me Perëndinë. Ata mund të ishin ankuar, por ata bënë një zgjedhje për ta adhuruar Perëndinë pavarësisht rrethanave të tyre të jashtme.

Dhe kjo është shpesh zgjedhja më sfiduese dhe më kritike që ne mund të bëjmë. Ajo është e ngjashme me butonin e rifreskimit në kompjuterin tënd. Bërja e kësaj restauron gëzimin e shpëtimit tënd, rikalibron frymën tënde dhe ripërtërin mendjen tënde. Dhe ajo të fuqizon që të zbulosh diçka të mirë për ta lavdëruar Perëndinë, madje edhe kur çdo gjë duket se po shken keq. A është e thjeshtë? Patjetër që jo. Por një nga mënyrat më të pastra të adhurimit është ta lavdërosh Perëndinë kur ti nuk do ta bësh. “Me anë të tij, pra, le t’i ofrojmë vazhdimisht Perëndisë një flijim lavdie, domethënë frytin e buzëve që rrëfejnë emrin e tij” (Hebrenjve 13:15, NKJV).

Vër re fjalët ‘flijim lavdie’. Dhe ai është një flijim që e lëviz Perëndinë dhe sjell rezultate: “Befas u bë një tërmet i madh, saqë u tundën themelet e burgut; dhe në atë çast u hapën të gjitha dyert dhe të gjithëve iu zgjidhën prangat” (Veprat 16:26, NKJV). Kur ti gjendesh në një situatë pa rrugëdalje, lavdërimi hap dyert. Kur ti je i prangosur prej mungesës dhe kufizimit, lavdërimi i thyen prangat. Prandaj, çaje rrugën duke adhuruar!